Fillers Linköping

Migrän är inte bara en vanlig huvudvärk. Den som någon gång har drabbats vet att tillståndet kan vara förlamande och har stor påverkan på din dagliga livskvalitet. Men det finns hopp. Tack vare medicinsk botox har många funnit lindring från sina migränsymtom.

Hur fungerar botox mot migrän?

Botox, även känd som botulinumtoxin, är en behandling som ursprungligen användes för att behandla rynkor. Men forskare upptäckte snart att botox också kan hjälpa till att lindra migrän. När botox injiceras i specifika punkter på huvudet och nacken, kan det blockera de nerver som sänder smärtsignaler, vilket minskar frekvensen och svårighetsgraden av migränattacker.

Varför välja Johansson & Lundström Medical för din behandling?

Dr Andreas Johansson, vår ledande behandlare, är legitimerad läkare och arbetar även som specialistläkare vid Universitetssjukhuset med särskilt fokus på ansikts- och näskirurgi. Som medlem av European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS) garanterar Dr Johansson och vårt team på Johansson & Lundström Medical en säker och trygg behandling med medicinsk botox.

Fördelarna med botox mot spänningshuvudvärk och andra huvudvärkstyper

Botox är inte bara effektivt mot migrän. Det har också visat sig vara en lösning för dem som lider av spänningshuvudvärk. Genom att blockera smärtsignaler kan botox nämligen ge lindring från den konstanta spänningen och trycket som dessa huvudvärkstyper kan orsaka.

Botox mot migrän – biverkningar

Som med alla medicinska behandlingar finns det potentiella biverkningar. Men de flesta patienter upplever minimala eller inga biverkningar alls. Det är viktigt att diskutera eventuella risker med din läkare innan behandlingen. Alla våra injektionsbehandlingar på kliniken startar med en obligatorisk konsultation där vi går igenom dina individuella besvär, sjukdomsbild och förutsättningar för att säkerställa att behandlingen passar dig.

Hormonell migrän och botox

Hormonella förändringar kan vara en utlösande faktor för migrän hos många kvinnor. Botox har visat sig vara en effektiv behandling även för denna typ av migrän, vilket ger dig som lider av hormonell migrän en verkningsfull smärtlindring.

Vanliga frågor och svar

Vad krävs för att få botox mot migrän?

För att kvalificera sig för botox-behandling mot migrän bör du ha en diagnos av kronisk migrän och ha diskuterat andra behandlingsalternativ med din läkare.

Hur mycket kostar botox mot migrän?

Priset varierar beroende på behandlingsomfattning och klinik. Kontakta oss för en konsultation för att få en uppskattning.

Kan man bota migrän med botox?

Botox kan ge lindring av symptom som uppstår vid migrän, men det är inte ett botemedel. Behandlingen minskar dock frekvensen och svårighetsgraden av migränattacker vilket gör det till ett effektivt hjälpmedel för att lindra besvären.

Hur länge håller botox i sig mot migrän?

Effekterna av botox-behandling kan variera, men de flesta patienter upplever lindring i ungefär upp till tre månader.

Var kan jag göra botox mot migrän i Linköping?

Vi på Johansson & Lundström Medical erbjuder säkra och beprövade botoxbehandlingar mot migrän - utförda av legitimerade läkare. Vår klinik ligger i centrala Linköping.

Hur ofta kan man göra botox mot migrän?

Vanligtvis rekommenderas behandling med botox mot migrän var tredje till var fjärde månad. Det exakta behandlingsintervallet kan variera beroende på ditt specifika behov och hur din kropp reagerar på behandlingen. Det är därför viktigt att följa din läkares råd och rekommendationer. Våra läkare på Johansson & Lundström Medical hjälper dig identifiera vilket intervall som passar dig.

När får man inte göra medicinsk botox?

Det finns vissa kontraindikationer för botox. Personer som är allergiska mot något av innehållet i botulinumtoxin, de som har en infektion vid injektionsstället, eller de som lider av vissa neurologiska sjukdomar bör undvika behandlingen. Gravida eller ammande kvinnor bör också avstå från botox. Det är viktigt att informera din läkare om alla mediciner du tar och om du har några medicinska tillstånd innan behandlingen.

För mer information eller för att boka en konsultation, kontakta oss idag. Med Johansson & Lundström Medical är du i trygga händer.