Vad Är Fillers Och Hur Fungerar Det?

Vad Är Fillers Och Hur Fungerar Det?

Vad är fillers och hur fungerar det? Fillers är en injektionsbehandling som främst innehåller hyaluronsyra som […]

Fillers är en injektionsbehandling som främst innehåller hyaluronsyra som verksam ingrediens. Fillers används för att förbättra eller återskapa volym, form och konturer i ansiktet. Behandlingen kan även användas till att fylla ut fina linjer i ansiktet, samt korrigera form på ansiktskonturer som näsa och läppar. Resultatet håller generellt längre än till exempel botoxbehandlingar, men avtar efter en tid. Fillers är inte ett permanent ingrepp.

 

Fillers – säker behandling av medicinskt utbildad specialist

Fillers har funnits på marknaden under en lång tid, men har under de senaste åren genomgått en stark utvecklingsfas. Moderna fillers ger ett naturligt resultat, och upplevs ge mycket effektivt resultat av patienter i många ålderskategorier. Fillers är dessutom vad som brukar kallas för en estetisk injektionsbehandling, och får enligt svensk lag endast utföras av legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor med relevant specialistkompetens.

 

Hur går en behandling med fillers till?

Hos Johansson & Lundström Medical föregås alla behandlingar med fillers av ett inledande konsultationsbesök. Då går patienten och den behandlande läkaren noggrant igenom patientens unika förutsättningar och önskemål, samt vad en injektionsbehandling innebär och vilket resultat som kan förväntas av behandlingen. Detta är en viktig del av arbetet med patientsäkerhet och är obligatorisk.

Själva injektionsbehandlingen går fort, och upplevs oftast helt smärtfri. Det är möjligt att förbehandla med en bedövningskräm på det aktuella området. Beroende på vilket område som ska behandlas sker injektionen med en tunn vass nål eller en lite trubbigare nål. Patienten behöver inte avsätta ledig tid efter behandlingen, utan kan återgå till arbete och sociala aktiviteter omgående efteråt.

 

När kan man inte behandlas med fillers?

Även om fillers inte innehåller någon större andel kroppsfrämmande ämnen, finns tillfällen då det inte är aktuellt att genomgå en fillersbehandling. Det gäller till exempel vid graviditet, pågående herpesinfektion, feber eller om det finns en hudinfektion i området som ska behandlas. Om patienten tidigare reagerat med allergi eller överkänslighet mot fillers bör man sjävklart inte genomgå ytterligare en fillersbehandling.

 

Fillers med HA – vad är hyaluronsyra?

HA är en förkortning för hyaluronic acid, svenskt namn hyaluronsyra. Detta är ett ämne som kroppen redan producerar naturligt, och den huvudsakliga ingrediensen i fillers. Hyaluronsyra är det som gör huden mjuk och spänstig, och kan dessutom hittas i andra delar av kroppen som ögon, bindväv och leder. Hyaluronsyra har den imponerande förmågan att kunna hålla fast 1 000 gånger sin egen vikt i vatten, vilket har gjort ämnet till en mycket vanlig ingredienser i de fukt- och ansiktskrämer som man kan hitta i hyllorna på sitt lokala apotek.

En del i vad som gjort fillers till en effektiv injektionsbehandling med naturligt resultat, är alltså att behandlingen stärker upp en process som redan pågår i kroppen. Huden producerar kontinuerligt ny hyaluronsyra – men denna produktion avtar med stigande ålder, vilket är anledningen till att en åldrande hy förlorar spänst, form och får ett ökat antal fina linjer som med tiden övergår till rynkor. Med fillers kan man återskapa en yngre ansiktsform och få fin fyllighet på en hud som annars kan ha upplevts som tom. För ett naturligt resultat med fillers fyller man inte i mer än vad som kompenserar för den förlorade hyaluronsyran.

 

Vid vilken ålder avtar kroppens produktion av hyaluronsyra?

När kroppens produktion av hyaluronsyra avtar är individuellt, men generellt brukar produktionen börja minska runt 25 år för både kvinnor och män. Denna minskning sker självklart inte över en natt, utan är en som process som följer människan över hela livet precis som åldrandet i stort. Även i högre åldrar kan en behandling med fillers ge ett gott resultat och återskapa hudens yngre utseende. Under det inledande konsultationsmötet får patienten en klar överblick av de förväntade resultaten utifrån sina unika förutsättningar.

 

Frågor och svar om fillers - FAQ

Är det dyrt med fillers?

Kostnaden för en behandling fillers varierar beroende på vilken typ av fillers som ska användas, vilken mängd, samt hur omfattande områden som ska behandlas. Inför varje behandling med fillers görs ett obligatoriskt inledande konsultationsmöte, då aktuella priser och individuella förutsättningar noga gås igenom av behandlande läkare.

 

Är fillers naturligt?

Den huvudsakliga ingrediensen i fillers är hyaluronsyra, vilket är ett ämne som kroppen producerar naturligt. När man behandlar med fillers injicerar man med andra ord ett ämne som redan finns i kroppen.

 

Vilken effekt har fillers?

Fillers används för att skapa fyllighet och spänst i ansiktet. En fillersbehandling kan även fylla ut ansiktets fina linjer och rynkor, samt definiera form på käklinje, läppar och näsa.

0
Feed