Kan man göra Botox och Fillers på samma gång?

Kan man göra Botox och Fillers på samma gång?

Kan man göra botox och fillers på samma gång? Många av våra patienter undrar om det […]

Många av våra patienter undrar om det är möjligt att behandlas med både botox och fillers vid samma tillfälle. Det generella svaret på den frågan är ja, med reservation för att det beror på varje enskild patients unika förutsättningar. Oavsett om du väljer att vända dig till oss på Johansson & Lundström Medical eller om du har valt en annan behandlare, är det viktigt att du innan behandlingen får en medicinskt kunnig individuell bedömning om huruvida en samtidig behandling med botox och fillers är rätt för just dig.

Hos oss på Johansson & Lundström Medical inleds varje patientkontakt med ett inledande konsultationsmöte, där vi noggrant undersöker dina förutsättningar och önskemål. Det är inte säkert att fillers och botox är rätt behandling för dig. Det kan till exempel finns medicinska skäl att avstå fillers och/eller botox. Det är alltså viktigt för dig att veta att det inte finns någon garanti för att just du kan behandlas med botox och fillers på samma gång, även om det allmänt sett är högst möjligt (och ibland även fördelaktigt) att utföra behandling med både botox och fillers vid samma tillfälle.

 

Fördelar med samtidig behandling av botox och fillers

För att förstå hur botox och fillers samverkar, behöver man först veta vad som skiljer behandlingarna åt. Fillers är ett populärt sätt att ge volym och form till delar av ansiktet, och kan även fylla ut rynkor och fina samt även djupa linjer i hyn. Hos Johansson & Lundström använder vi oss uteslutande av fillers bestående av hyaluronsyra, vilket är ett naturligt förekommande ämne i kroppen.

Botox å sin sida är ett muskelavslappnande toxin eller läkemedel som används för att slappna av de ansiktsmuskler som orsakar rynkor. Ofta behandlar man rynkor i pannan, runt ögonen och mellan ögonbrynen med botox. Det är en behandling som är enkel att göra och som har en kort återhämtningstid.

Att kombinera dessa behandlingar har flera fördelar, eftersom fillers och botox kan sägas komplettera varandra. Fillers fyller ut rynkor och linjer som uppstått av ålder och minskad produktion av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra, medan botox hjälper till att motverka de dynamiska rynkor som kan uppstå av muskelaktivitet och spänningar i ansiktet.

 

Individuell bedömning inför varje behandling med fillers och botox

Fillers och botox är vad som kallas för estetiska injektionsbehandling och får enligt svensk lagstiftning endast utföras av legitimerade läkare, sjuksköterskor eller tandläkare som har nödvändig specialisering på just injektionsbehandlingar. Det innebär att du som patient kan känna dig trygg med att de råd du får angående kombinationsbehandlingar med fillers och botox är baserade på medicinsk grund.

Du är välkommen att ta kontakt med oss på kliniken om du har ytterligare frågor om att kombinera fillers och botox, eller om du vil boka in ett inledande konsultationsmöte. Den första konsultationen är obligatorisk inför alla behandlingar hos oss, och du kommer alltså inte att behandlas på din första inbokade tid.

 

Frågor och svar - FAQ

Kan fillers ta bort fler rynkor än botox?

Fillers verkar genom att öka fylligheten i ansiktet, vilket gör att rynkor och fina linjer slätas ut. Botox slappnar av musklerna i ansiktet, vilket minskar dynamiska rynkor som kommer av att ansiktsmusklerna arbetar. Fillers tar alltså bort en annan typ av rynkor än botox.

 

Kan vem som helst utföra behandling med botox och fillers?

Nej, botox och fillers är estetiska injektionsbehandlingar som bara får utföras av medicinskt utbildad personal (läkare, sjuksköterskor, tandläkare) med rätt kompetens för injektionsbehandlingar.

 

Vad består fillers och botox av?

De fillers vi använder på Johansson & Lundström Medical består till största del av hyaluronsyra, ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Botox består av botulinumtoxin typ-A, ett muskelavslappnande läkemedel.

0
Feed