Fillers Vs Botox – Vilket Är Bäst?

Fillers Vs Botox – Vilket Är Bäst?

Filler vs. Botox – vilket är bäst? Fillers och Botox har utvecklats till att bli två […]

Fillers och Botox har utvecklats till att bli två mycket populära behandlingar bland såväl kvinnor som män i ett brett åldersspann. Inte sällan beskrivs behandlingarna på ett sätt som gör att de kan förväxlas, eller åtminstone framstå som att de är i princip samma sak – vilket inte är fallet. Både fillers och Botox är dock vad man brukar kalla för estetiska injektionsbehandlingar. Man kan även behandlas med Botox i medicinskt syfte.

Det är inte ovanligt att vi på Johansson & Lundström Medical tar emot patienter som önskar resultatet av fillers genom att genomgå en behandling med Botox, eller tvärtom. Självklart vill vi göra vad vi kan för att reda ut begreppen, och det kommer vi också göra i denna artikel. När du uppsöker en klinik för medicinska injektionsbehandlingar är det bara positivt om du så tidigt som möjligt är korrekt informerad om vad de olika behandlingarna innebär.

Självklart får du även all information du behöver inför en eventuell behandling på ditt första konsultationsmöte hos oss på Johansson & Lundström Medical. Konsultationen är obligatorisk och helt nödvändig för att vi ska kunna bedöma dina individuella förutsättningar och önskemål, och på så sätt i samråd kunna avgöra vilken behandling som är bäst för just dig. Fillers, eller Botox?

 

Fillers – för dig som vill fylla ut form och återskapa konturer

För den som vill arbeta med ansiktets form och fyllighet är fillers rätt val. Fillers gör att man kan återskapa förlorad volym för ett ungdomligare utseende, och även korrigera form och konturer på till exempel näsa och läppar. Tack vare fillers utfyllande egenskaper kan även fina linjer och rynkor upplevas utslätade.

Hos Johansson & Lundström Medical använder vi oss uteslutande av fillers baserade på hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen, och som kroppen även kan bryta ned.

 

Botox – för dig som vill bli av med bekymmersrynkor

Botox är den behandling som är allra mest efterfrågad hos oss på Johansson & Lundström Medical. Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som gör att de ansiktsmuskler som annars orsakar dynamiska rynkor slappnar av, vilket gör att rynkorna jämnas ut för ett föryngrat och slätt utseende.

Botox kan också användas för att minska oönskade svettningar och är även ett möjligt alternativ för att behandla migrän. Hos Johansson & Lundström Medical använder vi oss uteslutande av marknadsledande producenten Allergans produkt Vistabel.

 

Fillers vs botox – alltid behandling efter individuell bedömning

När du vänder dig till oss på Johansson & Lundström Medical kommer du få ett personligt bemötande av våra behandlande läkare. Vi arbetar med patienten i centrum och utför endast behandlingar som vi är säkra på kommer ge det önskade resultatet. Vad som är bäst av fillers vs botox är en fråga som inte har något generellt svar – det handlar helt om vilken patient som ska behandlas och vilket resultat som önskas. Du är varmt välkommen att boka in ett inledande konsultationsmöte för att diskutera dina unika förutsättningar.

 

Frågor och svar - FAQ

Är botox ett permanent ingrepp?

Varken botox eller fillers är permanenta ingrepp. Effekten av dessa estetiska injektionsbehandlingar avtar efter en tid, och för ett varaktigt resultat rekommenderas återbesök med viss regelbundenhet.

 

Kan jag bli av med rynkor med fillers?

Det går utmärkt att sudda ut rynkor och fina linjer med hjälp av fillers. Den ökade fylligheten i ansikten upplevs även ge effekten av en utslätad hy.

 

Kan jag få hjälp med att välja mellan fillers och botox?

Under ditt första konsultationsmöte hos oss på Johansson & Lundström Medical kommer du och din behandlande läkare tillsammans gå igenom dina individuella förutsättningar och önskemål om behandling. Självklart är det alltid patientens val att behandla med fillers eller botox, men våra läkare kommer även göra en medicinsk bedömning som ligger till grund för valet av behandling.
 

0
Feed