Botox och Fillers - Kan det vara något för män

Botox och Fillers - Kan det vara något för män

Botox och fillers – kan det vara något för män? Det är inte ovanligt att män […]

Det är inte ovanligt att män prioriterar sitt utseende högt, och är på jakt efter sätt att förbättra det. Det har gjort att allt fler män söker sig till estetiska behandlingar som fillers och botox för att skapa ett yngre och piggare utseende. Dessa behandlingar är också mycket effektiva för de män som börjat se oönskade ålderstecken i ansiktet.

Hos Johansson & Lundström Medical har vi mycket goda erfarenheter av att behandla män med estetiska injektionsbehandlingar som botox och fillers. I dag efterfrågar många av våra klienter ett naturligt resultat, vilket är fullt möjligt att uppnå med moderna estetiska injektionsbehandlingar. Vi använder endast marknadsledande produkter och anpassar alla behandlingar efter dina specifika önskemål och behov. Svaret på frågan om botox och fillers kan vara något för män är med andra ord ja!

 

Botox och fillers för män – så fungerar behandlingarna

Fillers är en estetisk injektionsbehandling som syftar till att addera volym till vissa områden i ansiktet, som till exempel kinder, läppar och under ögonen. Fillers kan användas för att jämna ut rynkor och fina linjer, likaväl som att skapa definition i ansiktsformen och förbättra ansiktets konturer. Det finns en rad olika typer av fillers på marknaden. Vi på Johansson & Lundström Medical har valt att arbeta med fillers med hyaluronsyra, som är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen.

Hyaluronsyra (som också kallas hyaluronic acid eller HA) hjälper huden att hålla sig återfuktad och fyllig på ett naturligt sätt. Mycket av det som vi upplever som tecken på ett åldrande ansikte kommer av att kroppens egen produktion av hyaluronsyra avtar ju äldre vi blir. Fillers hjälper till att motverka den processen, och gör alltså att vi kan bibehålla ett ungdomligt utseende längre.

I korthet kan man alltså säga att fillers fyller ut förlorad volym i ansiktet, och slätar ut rynkor och linjer som en effekt av det. Botox är precis som fillers en estetisk injektionsbehandling, men verkar på ett annat sätt. Botox består av det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin. När det injiceras i ansiktet slappnar de muskler av, som annars skapar dynamiska rynkor. Det är vanligast att använda botox till att behandla området i pannan, runt ögonen och mellan ögonbryn. De rynkor som brukar beskrivas som ”bekymmersrynkor” eller ”kråksparkar” kan ofta behandlas mycket effektivt med botox.

 

Botox och fillers får endast utföras av medicinskt legitimerad behandlare

I dag regleras estetiska injektionsbehandlingar som botox och fillers i svensk lag, vilket innebär att de endast får utföras av medicinskt legitimerad personal med specialistkompetens. När du vänder dig till Johanson & Lundström Medical utförs dina behandlingar av Dr. Andreas Johansson och Dr. Filip Lundström, som i grunden är öron-, näs- och halsläkare med erfarenhet inom ansiktskirurgi.

Våra goda kunskaper inom ansiktets anatomi gör oss mycket lämpade för att behandla män med botox och fillers. Alla våra behandlingar föregås av ett obligatoriskt konsultationsmöte. Inför behandlingen går vi grundligt igenom både dina medicinska förutsättningar och dina estetiska önskemål, för att kunna anpassa behandlingen på bästa sätt.

När du vänder dig till oss kan du vara trygg med att mötas med den medicinska kompetens som krävs för att göra en korrekt bedömning av dina förutsättningar. Botox och fillers är mycket beprövade och säkra metoder för att skapa ett ungt och vackert uttryck i ansiktet för män såväl som kvinnor. Inför varje behandling görs alltid en obligatorisk konsultation med undersökning, för att säkerställa vad som är rätt behandling för just dig.

 

Frågor och svar - FAQ

Hur påverkar botox och fillers utseendet på män?

Estetiska injektionsbehandlingar som botox och fillers används för att ge ansiktet ett föryngrat och piggare uttryck. Rynkor och fina linjer slätas ut med hjälp av botox eller fillers. För att skapa ökad volym eller förändra konturer i ansiktet används fillers.

 

Kan alla män använda botox och fillers?

Johansson & Lundström Medical utför alla behandlingar efter individuell bedömning. Botox och fillers är väl beprövade och säkra behandlingar som kan utföras på i princip alla män, men det kan finnas medicinska anledningar till att inte behandla en klient. Självklart utförs endast de behandlingar vi bedömer vara rätt för just dig.

 

Kan man behandla med både botox och fillers?

Botox och fillers verkar på olika sätt och går ofta utmärkt att kombinera. Tillsammans med din behandlande läkare kommer du lägga upp en personlig behandlingsplan som skapar de resultat du önskar dig.

0
Feed